Top 5 evenementen in Indonesië

Indonesiërs houden van een feestje. Zo vieren Hindoestanen wekelijks een religieus feest op Bali en kent bijna elk Indonesisch eiland een beachfestival. Dan zijn er nog de vele culturele evenementen, waarbij stammen en dorpen het tegen elkaar opnemen. Denk aan spannende kanoraces of imponerende volksdansen. Kortom; festivals genoeg. Voor 2013 stellen wij een top 5 samen van festivals in Indonesië die je niet wilt missen. Pak je agenda alvast en noteer.

1. Java Jazz Festival
Voor muziek ga je naar Indonesië. Muziek stroomt door de aderen van de Indonesiërs. Van de Molukken tot Java: overal is muziek! Nationaal en internationaal talent ontdekken kan op Java. Het Java Jazz Festival vind elk jaar in maart plaats en is het grootste jazzfestival van Azië.

2. Waisak Festival
Boeddhisten in Indonesië vieren het Waisak festival op vrijdag 24 mei 2013. Tijdens volle maan brengen duizenden boeddhisten een bezoek aan het beroemde Borobudur tempelcomplex in Yogyakarta. Naast het Waisak festival worden er meerdere evenementen georganiseerd in dezelfde periode; van dansoptredens tot raftingexpedities in de nabij gelegen rivier de Elo.

3. Neypi
Op Bali is het altijd feest. Niet te missen is Nyepi (dag van de stilte). Waar feesten normaliter voor veel geluid zorgen is deze feestdag verantwoordelijk voor totale stilte op Bali. Er rijden geen auto’s en alle winkels zijn dicht. De dag voor het festival wordt er bijzonder veel lawaai gemaakt, met potten en pannen tot aan bamboekanonnen. Wanneer? 12 maart 2013 op Bali.

4. Manado Beach Festival

Het grootste beachfestival van Indonesië is het Manado Beach Festival. Dit festival duurt een week en biedt volop feest, kunst en muziek. Hier kan je dansen tot de zon ondergaat en tegelijkertijd genieten van typische Indonesische drankjes in de hoofdstad van Sulawesi. Wanneer? 7 juli 2013 in Manado.

5. Lake Toba Festival

Het Lake Toba Festival is een jaarlijks evenement om het toerisme rondom het Toba meer in het noorden van Sumatra een boost te geven. De lokale bevolking haalt alles uit de kast om het Lake Toba Festival tot een spectaculair geheel te maken: van traditionele dansen en boot-races tot spannende zwemwedstrijden. Dorpen strijden tijdens de races tegen elkaar en trotseren de krachten van het indrukwekkende meer. Wanneer? Juni 2013 op Sumatra.