Evenementen

Legu Gam Festival  15 oktober t/m 19 oktober 2013

Tijdens het Legu Gam Festival wordt de verjaardag van de Sultan van Ternate gevierd in Ternate (Noord-Molukken). Iedereen komt naar Kedaton oftewel het paleis van de Sultan en doet mee aan traditionele en culturele optredens. Dit traditionele feest laat de eenheid tussen de Koninklijke familie en het volk zien.

Jakarta International Handicraft Trade Fair  23 t/m 27 April 2014

De Jakarta International Handicraft Trade Fair is de grootse en meest uitgebreide tentoonstelling van geschenken en handwerk in Indonesië en Zuidoost-azië. Dit jaar zijn er meer dan 1.600 exposanten met meer dan 10.000 producten. Dit is alweer de 16e editie en dit jaar met als thema “From Smart Village to Global Market. Hiermee worden de kleinere ondernemingen gepromoot.

Raja Ampat Festival 2013  7 t/m 9 December

De betoverende Raja Ampat zal aan de wereld gepresenteerd worden tijdens het Raja Ampat Festival. Het festival bestaat uit een gevarieerd programma met onder andere een maritieme toerisme tentoonstelling, culinair festival, kunst en culturele optredens, fotowedstrijd en nog veel meer!

Tourism Indonesia Mart & Expo (TIME)  18 oktober t/m 21 oktober 2013

Dit jaar zal TIME (Tourism Indonesia Mart & Expo) plaatsvinden in Padang, de hoofdstad van West Java. TIME is het enige internationale toerisme markt met een ‘direct business to business’ concept. Het evenement is een ontmoetingsplaats voor kopers en verkopers van de toeristische producten en diensten van Indonesië.

The Jakarta Marathon 2013  27 oktober 2013

Het is officieel! De eerste Jakarta Marathon 2013 zal gehouden worden op zondag 27 oktober. De route van de marathon brengt de concurrerende athleten en deelnemers langs een aantal van Jakarta’s meest bekende bezienswaardigheden. Denk aan Monas, Mesjid Istiqlal, het Oud-Batavia complex en het Kathedraal. Voor meer informatie en inschrijven klik hier.

Indonesia Halal Expo (INDHEX) 2013  30 oktober t/m 2 november 2013

De derde editie van de Indonesia Halal Expo (INDHEX) zal plaatsvinden in het Jakarta International Exhibition Center (JIEXPO), Jakarta. Deze expositie behandeld alle onderdelen van het onderwerp Halal (voedsel, services en producten die zijn toegestaan door de Islamitische wet en gewoonten). Onderdelen zijn Halal Eten&Drinken, Halal Cosmetica, Halal Toerisme, Halal Gastvrijheid en nog veel meer!