Bali

Bali

De meest geliefde vakantiebestemming van Indonesië is Bali. Het eiland dankt haar populariteit aan de prachtige stranden, relaxte omgeving en vriendelijke bevolking. Het “Eiland van de Duizend Tempels” beschikt over talrijke culturele en religieuze rituelen.

Hotspots op Bali

Het culturele centrum van Bali ligt in Ubud, waar kunst en geestelijke verrijking centraal staan. In Ubud werd de film Eat, Pray, Love met Julia Roberts in de hoofdrol opgenomen. Rondom Ubud bevinden zich vele art galleries, met moderne kunst tot aan de meest bijzondere houtsnijwerken. Tempels die je niet wilt missen zijn de Pura Besakih Tempel, Bakungan Tempel, Gunung Tempel en Tanah Lot. Wil je een spectaculaire avond? Dan ga je naar de rock-bar in het zuidelijkste puntje van Bali. Families zoeken overdag verfrissing in Waterbom Bali en bekijken ‘s avonds een spectaculaire voorstelling in het Nusa Dua Theatre.

Nationale parken op Bali

Het grootste nationale park op Bali heet Taman Nasional Bali Barat en is oorspronkelijk opgericht door Nederlanders. Het park ligt ten westen van Bali en is een paradijs voor vogelspotters. De Monkey Forrests in Ubud en Uluwatu zijn een aanrader. De Gunung Agung is met zijn 3.142 meter de hoogste berg van Bali en geschikt voor lange bergwandelingen. De indrukwekkende waterval van Gitgit is ongeveer 50 meter hoog en ligt in de buurt van Singaraja, op ongeveer drie kwartier rijden vanaf Lovina.

Stranden op Bali

Kuta, Sanur, Siminjak, Djimbaran en Nusa Dua zijn geliefde strand- en resortgebieden. Hier kan je surfen, snorkelen, relaxen en genieten van de prachtige stranden. In het noorden van Bali, in de omgeving van Lovina, kun je dolfijnen spotten.

Klimaat op Bali

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temperatuur overdag 28 29 30 30 29 29 29 29 29 29 29 28
Zonuren dagelijks 6 7 7 7 6 6 6 6 5 5 5 6

Bereikbaarheid op Bali

Bali is op meerdere manieren te bereiken. Het vliegveld Denpasar International Airport ligt in de hoofdstad Denpasar. Vliegtuigmaatschappijen zoals KLM en Garuda Indonesia vliegen via Jakarta rechtstreeks op Denpasar. Reizen vanaf Java naar Bali kan ook met de ferry, welke om het halfuur vertrekt vanaf Ketapng in Java en aankomt in Gilimanuk, ten westen van Bali. De ferry’s vertrekken non-stop om het half uur.

Religie

Bali is een overwegend Hindoeïstisch eiland. Bijna dagelijks zijn er processies en offers te zien. Balinezen dragen graag traditionele kleding en zijn trots op hun geloof.

Hoofdstad Denpasar

De hoofdstad van Bali is Denpasar. Denpasar ligt centraal in het zuiden van het eiland. Vanuit Denpasar is de rest van het eiland eenvoudig te bereiken per bus of taxi.

Accommodaties op Bali

Bali staat bekend om de vele bijzondere accommodaties die het eiland kent. Van grote 4-sterren hotels tot aan gastvrije home-stays; Bali heeft het. Denk bijvoorbeeld aan luxe threehouses en kleinschalige hotels met directe toegang tot een privé strand. Voor een volledig overzicht ga je naar de website van de Bali Tourism Board.